Blogs

Semnal de alarma !

DorinN69
| 2

Dupa cum se poate observa usor, eu nu obisnuiesc sa "colectez" prieteni virtuali. Pentru cei pe care ii am aici, pe chess.com, am un deosebit respect si incredere. Stiu  de asemenea ca sunt oameni de calitate.

 

Din pacate, in ultimul timp primesc semnale de alarma despre framantarile TR si ATR. Din pacate, multe din intamplarile neplacute au implicat prietenii pe care ii am. Dorin a fost scos din echipa, Claudiu a parasit ATR pe o perioada ... Cineva mi-a spus ieri ca Atonaton a fost banat in TR. Asta nu e bine ! O sa incep dinspre coada.

E adevarat ca Atonaton e mai ironic de felul lui si uneori chiar "biciuie" cand zice ceva, dar el incearca mereu sa spuna lucrurilor pe nume, chiar daca foloseste o ironie muscatoare. E foarte bine sa ai astfel de oameni in echipa, sa fi sigur ca cineva e in stare sa te traga de maneca civilizat, chiar daca ironic, atunci cand sari calul ... Iar daca nu esti de acord cu el, poti sa-i argumentezi, poti sa-i semnalezi ca in opinia ta a sarit el calul sau nu are dreptate, dar NU sa alegi calea facila, a interpretarii ironiei drept jignire si a scapa din vedere sensul profund al interventiei sale, ramanand sa judeci facil ironia ca fiind jignire. E adevarat ca nu stiu exact ce s-a postat si cum s-a postat, dar vorbesc acum din experienta mea anterioara, destul de vasta zic eu Wink

Despre Claudiu, ma bucur ca a revenit in ATR. Cu timpul o sa se caleasca si o sa prinda experienta mai multa in a face fata situatiilor diverse cu care se va confrunta. Nu trebuie sa plece din echipa acela care are capul pe umeri, ci acela care si l-a ratacit pe undeva ... iar datoria celui cu capul pe umeri e sa le deschida ochii celorlalti asupra celui cu capul ratacit. Deci ca sa spun lucrurilor pe nume, daca bobi a intrat in vrie, trebuie sa i se demonstreze clar ca a luat-o pe aratura ...

Despre Dorin, consider ca e o mare pierdere pentru ATR. Si asa lipsesc Nicu si Radu ... Atunci cand timpul ii permite, Dorin stie sa sintetizeze excelent si sa atace probleme importante. Ajutorul dat de el de-a lungul timpului la redactarea Regulamentelor, Obiectivelor si a diverselor comunicate oficiale si mesaje a fost deosebit ! In plus, e un om care stie sa isi foloseasca bunul simt si sa actioneze prompt atunci cand se impune. E adevarat ca uneori se inflameaza repede (seamana cu Nicu aici Smile ), dar trebuie a ii lasi ceva timp si sa-i argumentezi ulterior.

Daca stau sa ma gandesc bine, cred ca cea mai importanta calitate a celor pe care ii am ca prieteni aici, pe chess.com, este faptul ca stiu sa asculte un argument si pot sa isi schimbe opinia in fata unei argumentatii ireprosabile. Prea multi dintre ceilalti se cred detinatorii adevarului absolut. E cazul ca stiinta ascultarii celuilalt si cea a respectului reciproc sa fie disipate catre cei care nu le poseda. Pentru asta e nevoie ca cei care le detin sa ii influenteze si sa ii invete pe ceilalti sa le detina si ei.


[Editare ulterioara 1]:
By grigore:

Sustin de asemenea ca Atonaton merita, din multe motive, sa revina cat mai repede in echipa. Avem nevoie de caractere precum al lui si acest lucru a reiesit cu atat mai din caracterizarea facuta de un om care il cunoaste mai bine decat mine. Am urmarit postarile cu pricina si am ramas cu convingerea ca lucrurile au luat-o razna datorita tuturor partilor implicate, taman pentru ca este nevoie de o anumita stiinta a ascultarii, a echilibrului si a discernamantului.