Blogs
FEVRİ OLMAYIN

FEVRİ OLMAYIN

OZEROZGUR
| 0

MHP, AKP Lideri Ahmet Davutoğlu'nun "seçim hükümetinde" bakanlık teklifini kabul eden Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş hakkında, "kesin ihraç" talebiyle disiplin kurulunu harekete geçirdi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan İşgüzar'a göre "Seçim hükümetinde yer almak disiplin suçu oluşturmaz"[1]. Bir başka ifade ile seçim hükümetinde yer almak siyaseten yanlış da olabilir, doğru da olabilir ancak hukuken disiplin suçu oluşturmaz. Ahlaki de olabilir, gayri ahlaki de hatta etik de olabilir, gayri etik de olabilir, ama disiplin suçu oluşturmaz.

Söz gelimi -tarih biraz eski-, 13 Nisan 2010 tarihli grup toplantısında 40 bin insanın katili olan PKK'ya yakın DTP'nin mensubu Ahmet Türk'e yumruk atan gencin "siyaset adamları"nın dayanışması ayağına kınanmasını hiç etik bulmamıştım [2]. Tabi bu da disiplin suçu oluşturmaz. Ancak 7 Haziran'ı 8 Haziran'a bağlayan gece saat 01.00'de basının karşısında AKP-CHP-HDP koalisyonu yapılsın demenin disiplinsizlik olduğu açık. Böyle bir teklif herkes için sürpriz olmamış mıydı? Bu işin şakası olmaz ki. Bu teklifi yapmak sizce Devletimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne tamir edilmesi zor zararlar vermedi mi?

Peki 10 Ağustos 2015'te "AKP-CHP koalisyon hükumeti bu hafta içinde mutlaka kurulmalı" demek disiplinsizlik değil mi? El-insaf! Zaten 13 yıldır Türkiye'yi tek parti mi yönetiyor? Dördüncü kuvvet basın hiç bu kadar eski Marksistlerin oyuncağı olmuş muydu? Şems-i Tebrizi lakaplı Ethem Sancak buna dahil değil mi? Ne dini ne de milli olan 1 Mayıs'ı el birliği ile bunlar tatil etmediler mi? Kürt açılımını beraber yapmıyorlar mı sanıyorsunuz? Sormazlar mı adama 13 yıl yetmedi mi de hala AKP-CHP koalisyonu istiyorsun?

Olaya farklı bir açıdan baktığınızda birçok disiplinsiz var. "Seçim hükümetine bakan vermeyeceğiz" kararını kim biliyordu? Kimse bilemez. Çünkü bu, ülkeyi PKK'ya yakın HDP yönetsin demek. HDP ülkeyi yönetmez ki, böler. En azından tamiri müşkül zararlar açmadan gitmez. Bakmayın karar çıkınca herkesin sahiplenir gözüktüğüne, kimse böyle bir karar alınacağını bilemezdi. Şimdi herkes mi disiplinsiz oldu? Belki buradaki plan şu olabilir: "Millet iki ay boyunca AKP-HDP'den çok çekecek, size oy verecek". Oy o kadar mı önemli?

Vel hasıl, her konuşmasına "genel başkanımızın da dediği gibi..." diye başlamayan herkes ihracı tadacaktır.

OSMANLI GERİ Mİ GELİYOR?

Gün geçmiyor ki, memlekette devlet otoritesi biraz daha zayıflamıyor olsun. İslamcılar, işte doğudan gelen haberler sizin 11 yıllık cemaatçiler ve eski Marksistler ile koalisyonunuzun eseri. Daha dindar olduğunuzu düşündüğünüzden olsa gerek, memleketi el birliği ile bu hale getirirken, aziz Türk milletini "Osmanlı geri geliyor" diye kandırırken ceplerinizi doldurmayı hak bildiniz. Oysa İslam Hristiyanlığa benzemez, dindarlık taslayıp, ihale pardon İ.H.L. yaptırıp günah çıkarmak, vebalden kurtulmak imkanınız yoktur. Emin olun bu görüntülerin bedelini er geç ödeyeceksiniz. Farkında değilsiniz ama bu vatan sizin de çocuklarınıza lazım olacak. Unutmayın.

ZATEN ALEVİ

Artık "seçim start"ları falan muhtar toplantılarıyla veriliyor. Yarın bir gün bir takım işlemlerinizi yaptırırken muhtarlıklarca düzenlenmiş "Alevi Değildir" belgesi ibraz etmeniz istenirse şaşırmayın. Biliyorsunuz, AKP'li troller Yarbay Mehmet Alkan'ı önce zaten paralel, sonra zaten alevi, sonra zaten DHKPC'li ve nihayet zaten PKK'lı ilan ettiler. Bu trollerin "Bizden başka herkes faşisttir" diyen Viladimir İliç Ulyanov "Lenin" komünistinden farkı yok. Ne demişler? Dışı yeşil içi kızıl.

NEREDEN NEREYE?

Müslüman gençlikten botokstan çıkıp mukabeleye giden süslüman gençliğe,

Fakir çalmasını beceremediği için fakirdir diyen gençlikten vekil çocuğu, başkan yeğeni, zengin sıpası akgençliğe,

Batılla mücadele eden Milli Görüş'ten yolsuzluk hırsızlık değildir fetvalarına,

İsrail ile cihattan starbaksta espresso makiyato içerken muhafazakarlık kasan gençliğe

28 Şubattaki ezilmiş gençlikten, koyun dediler koyduk diyen baş örtülü bacıma,

Bir bakan ve oğlu karşısında ise kanunları uygulamakta çekinmeyen bir emniyet amirini, Minyeli Abdullah'ı izleyen gençlikten yolsuzluk soruşturması dine ihanettir diyen gençliğe...


[1]Hürriyet gazetesi internet sayfası. 

[2]Konuşma şu şekilde yapılmıştı: "Konuşmama başlamadan önce son aylarda artan ancak son haftalarda ise doğrudan siyasetçileri hedef alan fiziki müdahalelerle ilgili eleştirilerimi ve düşüncelerimi açıklamak istiyorum. Bu vesile ile geçtiğimiz günlerde Van’da ve dün Samsun’da meydana gelen endişe ve üzüntü verici saldırıları kınıyorum. Siyaset adamlarına yönelen bu tacizlerin son aylarda artmış olması ve giderek de artış eğilimi göstermesi, özellikle hükümet tarafından kışkırtılan gerilim ortamında bir tesadüf olarak görülmemelidir."