Blogs
YILMAZ ÖZDİL ADAMLAR'I YAZMIŞ

YILMAZ ÖZDİL ADAMLAR'I YAZMIŞ

OZEROZGUR
| 0

Yılmaz Özdil'in en son Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda kitabını okumuştum.

Daha sonra çıkan Beraber Yürüttük Biz Bu Yıllarda ve Kadın kitaplarını okumadım. Özellikle yeni çıkan Adam'ı okumak istedim.

Geçen hafta sipariş verdim. Perşembe günü geldi. Elimde Masami Arai'nin 1992'de yayınlanan Jön Türk Dönemi Türk Milliyetçiliği isimli eseri vardı. Ertesi gün Adam'ı bir çırpıda bitirdim.

Adam'ın öncelikle "adam" gibi bir kapağı var. Bence çok dolu dolu bir eser. Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda kitabına üç puan vermiştim. Adam beş puanı fazlasıyla hak ediyor.

Özdil bölümlere isim olarak kişilerin ön adlarını vermiş. Süleyman Demirel bölümünün adı Süleyman mesela. Bundan dolayı aynı ismi taşıyan bazı bölümler var. Bir "içindekiler" listesi yok.

Birinci bölüm Atatürk'e ayrılmış. Bazı padişahları da anlatan bölümler var. Çok faydalı bilgiler var.

Köşesinde bazen dikkatimi çekiyordu ama Yılmaz Özdil'in bu kadar dikkatli bir futbol seyircisi olduğunu bilmiyordum. İyi bir futbol birikimi varmış.

Adam'ı kalabalık bir yerde okursanız sizi "manik-depresif" sanabilirler. Çünkü birçok bölümü gözlerinizin buğulanmasına neden olacak kadar duygusal iken bazı bölümlerde de ansızın okkalı bir espriye maruz kalabilirsiniz. Sosyal medyada bir tabir var: "sesli güldüm" diye. Onun gibi sesli gülmenize neden olabilir.

Devamı

Link

http://www.goreleden.com/ozgur-ozer/2747-yilmaz-ozdil-adamlar-i-yazmis.html

http://www.goreleden.com/ozgur-ozer/2747-yilmaz-ozdil-adamlar-i-yazmis.html