Damen tar inte tornen

Damen tar inte tornen

jean-lucnahimana
jean-lucnahimana
Aug 9, 2017, 5:48 PM |
0

Här om dagen gjorde jag mitt yttersta att uthärda en förlustställning som jag lyckligtvis vann. Jag har dock inte kvar koordinaterna men minns hur partiet var, någorlunda. Spelöppningen var relativt ordinär på det sättet att jag körde E4 vilket han responderade med E5, en typiskt spansköppning. Det blev som mest kritiskt vid mittspelet när jag begick en blunder som ledde till att jag förlorade min dam. Denna materiella förlust fick mig att vilja avgå.

Dem pjäserna som kvarstod var hans drottning gentemot två av mina torn. Innan jag går in på detaljerna vill jag nämna, allt är möjligt, man ska aldrig ge upp såvida det finns hopp. Och då syfter jag på att antingen ligga under med en pjäs, förlora en pjäs under ett intiativ eller när man har schackmatt om få drag. 

i Mitt fall hade jag varken en förlustställning då jag var mitt uppe i ett angrepp som gav mig möjligheter. Jag lyckades placera mina torn på hans andra rang, och eftersom hans drottning inte befann sig någonstans i närheten av angreppet kunde inte han försvara sig på något sätt. 

Men som sagt är min poäng detta, fortsätt med spelet trots att du ligger under med materialen, och ni som inte är så särskilt avancerade inom rankingen behöver inte oroa er då ni möter amatörer som är kapabla till att begå blundrar kors och tvärs. Och som tur är är jag en 1700-spelare som anser att alla i min rank är enkla jämfört med dem som är någonstans över 2000.

Hur vann jag? Jo, det är väldigt enkelt, hemligheten ligger i harmonin. Det gäller att ha harmoniserade torn som stödjer varann. Sedan är det absolut viktigt att undvika fientliga schack som kan leda till alla sorters problem. Och sist men inte minst ska du använda din enda hjärna, alltså att du gör ditt yttersta!

tack och hej!