Tournaments

1e Almeers Correspondentieschaaktoernooi

Start Date: May 3, 2020

Finish Date: Jun 27, 2021

Time Control
Players
Games Rated
Avg Rating
Rating Range
Points Available
Max Group Size
Complete
# Advance
Round
Simultaneous Games
Completed Games
Tie Breaks
Remaining Games
Max Avg. Time/Move
# of Timeouts
Biggest Upset
This is a "No Vacation" tournament!

Dit is het 1e Almeers Correspondentieschaaktoernooi

Meld je NU aan (uiterlijk 3 mei 23:58). Aanmelden kan al vele dagen van tevoren. Je hoeft niet te wachten tot een uur voor aanvang.

Het speeltempo is 3 dagen per zet. Je wordt ingedeeld in groepen van maximaal 4 personen. Je speelt tegen iedereen in de groep 2x, 1x met wit en 1x met zwart. Je speelt daarom maximaal 6 partijen tegelijk.

De winnaar van de groep gaat door naar de volgende ronde. Op het eind komt er een overwinnaar uit de bus.

Het is een NO VACATION  toernooi. Dat betekent dat als je niet binnen 3 dagen een zet doet, dat je de partij verliest (ook met premium lidmaatschap).

Let op: Nieuwe rondes starten wanneer alle partijen in een ronde afgelopen zijn.

Announcements

Fair Play regels Chess.com

AndreKlaren | May 3, 2020, 3:08 AM

Spelers!

Nog even, dan begint het Correspondentieschaaktoernooi.

Voor iedereen zet ik hier nog even de Fair Play regels van Chess.com op een rijtje:

Dagelijks schaken (Correspondentieschaak)

Het onderstaande is NIET TOEGESTAAN

  • Engines - Je mag geen engines gebruiken om lopende spellen te analyseren! Dit omvat Chessmaster, Fritz, Komodo, Houdini, Stockfish, Chessbase met een actieve UCI-engine, enz.

  • Tablebases - Tablebases zijn schaakdatabases die alle mogelijke zetten bevatten voor eindspelen tot 7 stuks. Deze reeksen leiden altijd tot een overwinning wanneer een overwinning mogelijk is, en zijn daarom hetzelfde als het vragen aan een engine om een ​​positie te analyseren. Tablebases zijn niet toegestaan!

  • Hulp van andere mensen - Het is niet toegestaan ​​om hulp van iemand anders te vragen! Vraag niemand om advies over een van je lopende games!

  • Je kunt geen vooraf voorbereide engine evaluaties bekijken die u hebt samengesteld of opgeschreven. Je hebt misschien veel werk in je openingstheorie gestoken met een engine, maar om die regels te gebruiken, moet je alleen de zetten zelf gebruiken zonder de directe engine outputs.

Het onderstaande is TOEGESTAAN

  • Boeken - Je kunt schaakboeken, lessen of video's raadplegen om te zoeken naar een goede zet. Deze bronnen bevatten geen engine die een antwoord voor je vindt, dus het is goed voor dagelijkse games!

  • Opening databases - Je mag kijken naar het openen van databases of partijverzamelingen om een ​​goede zet te vinden. Je mag GEEN van deze gebruiken die ook een engine gebruiken om de beste zetten te evalueren!

  • De in-game zelfanalysetool - U kunt de zelfanalysetool gebruiken om naar mogelijke bewegingen te kijken en om voorwaardelijke bewegingen in te stellen. Dit is alleen beschikbaar in dagelijkse partijen!