Gizlilik Politikası

Aşağıdaki metin sadece bilgilendirme amaçlı bir tercümedir. Yasal olarak geçerli olan tek metin İngilizcedir.
Geçerli olduğu tarih: April 21, 2022

Chess.com, LLC ("bize", "biz" veya "bizim"); chess.com web sitesini ve chess.com mobil uygulamasını ("Hizmetleri") işletir.

Bu sayfa, Hizmetlerimizi kullandığınızda kişisel verilerinizin toplanması, kullanılması ve paylaşılması ile ilgili politikalarımız ve bu verilerle ilişkilendirdiğiniz seçimler hakkında sizi bilgilendirir. Gizlilik Politikamız, Kullanıcı Sözleşmemize ve içinde atıfta bulunulan diğer geçerli sözleşmelere tabidir.

Verilerinizi Hizmetleri sunmak ve geliştirmek için kullanıyoruz. Hizmetleri kullanarak, bilgilerin bu politikaya uygun olarak toplanmasını ve kullanılmasını kabul edersiniz. Bu Gizlilik Politikasında aksi belirtilmediği sürece, bu Gizlilik Politikasında kullanılan terimler, Hüküm ve Koşullarımızda kullanılan terimlerle aynı anlamlara sahiptir.

AVRUPA BİRLİĞİ VE BİRLEŞİK KRALLIK'TA YERLEŞİK KİŞİLER İÇİN ÖNEMLİ NOT: Bu gizlilik politikası, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü ve Birleşik Krallık'ın eşdeğer yasaları ("GDPR") kapsamındaki haklarınız hakkında önemli bilgiler içerir. Bu haklar hakkında daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki GDPR Bildirimimize bakın.

Avrupa Genel Veri Koruma Tüzüğü'ne ("GDPR") tabiyseniz, "unutulma hakkınız" dahil olmak üzere GDPR kapsamındaki belirli haklarınızı kullanma hakkınızla ilgili bilgiler için lütfen aşağıdaki bilgilere göz atın. Kaliforniya Tüketici Gizliliği Yasası ("CCPA") dahil olmak üzere Kaliforniya Eyaleti'nin gizlilik yasalarına tabiyseniz, kişisel bilgilerinizi satmamamızın talimatını vermek de dahil olmak üzere CCPA kapsamındaki belirli haklarınızı kullanma hakkınızla ilgili bilgiler için lütfen aşağıdaki bilgilere göz atın.

Tanımlar

Hizmet

Hizmet, Chess.com, LLC tarafından işletilen chess.com web sitesi ve chess.com mobil uygulaması ve chess.com veya başka yollarla sunduğumuz diğer tüm ürünler veya hizmetler anlamına gelir. Hizmet, reklamlar gibi üçüncü şahıs içeriğini veya üçüncü şahıslar tarafından sunulan diğer ürünleri veya hizmetleri içermez. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik (örneğin oyun içi sohbet içeriği) dahil olmak üzere herhangi bir üçüncü taraf içeriğini kontrol etmiyoruz ve edemeyiz.

Kişisel Veri

Kişisel Veri, o veri (veya sahip olduğumuz ve sahip olma ihtimalimiz bulunan diğer verilerle beraber) kullanılarak tanımlanabilecek, yaşayan bir birey hakkındaki veriler olarak tanımlanır. Kişisel veriler aynı zamanda, sizinle ilgili kişisel olarak tanımlanamayan - örneğin bir IP adresi veya Chess.com'da hangi ülkeden oturum açtığınız hakkında bilgiler gibi "takma adlı" verileri de içerebilir. Bu Gizlilik Politikasının amaçları doğrultusunda, Chess.com'un takma adlı verilerin bir veri işleyicisi olduğu ölçüde, tüm takma adlı veriler Kişisel Verilerdir.

Kullanım Verisi

Kullanım Verileri, Hizmetlerin kullanımı veya Hizmetlerin altyapısının kendisinden (örneğin sayfa ziyareti süresi gibi) oluşturulan, otomatik olarak toplanan verilerdir. Kullanıcı Verisi, geçerli olduğu hallerde takma adlı veri de içerebilir.

Çerezler

Çerezler, cihazınızda (bilgisayar veya mobil cihaz) depolanan küçük miktarlarda verilerdir.

Veri Denetleyici

Veri Denetleyici, herhangi bir kişisel bilginin ne amaçla ve hangi şekilde işlemleneceğini veya işlemlendirileceğini, (yalnız başına veya ortaklaşa veya başka kişilerle ortak olarak) belirleyen gerçek veya tüzel kişi anlamına gelir. Bu Gizlilik Politikası kapsamında, biz sizin Kişisel Verilerinizin ve Kullanım Verilerinizin, Veri Kontrolörüyüz.

Veri İşleyiciler (veya Hizmet Sağlayıcılar)

Veri İşleyicisi terimi, Veri Kontrolörü adına verileri işleyen Hizmet Sağlayıcı da dahil olmak üzere, herhangi bir gerçek veya tüzel kişi anlamına gelir. Verilerinizi daha etkin bir şekilde işlemek için çeşitli Veri Sağlayıcılarının hizmetlerini kullanabiliriz. Google (Alphabet, Inc.) ve Facebook (Meta olarak işlerini gerçekleştiren Facebook, Inc.) dahil olmak üzere bu Gizlilik Politikası'nda özel olarak atıfta bulunulan herhangi bir üçüncü taraf, bu Gizlilik Politikası kapsamında bir üçüncü taraf Veri İşleyicisidir.

Veri Öznesi (veya Kullanıcı)

Veri Öznesi, Hizmetlerimizi kullanan ve Kişisel Verilerin konusu olan tüm canlı bireylerdir.

Bilgi Toplanması ve Kullanımı

Hizmetlerimizi size sunmak ve geliştirmek için çeşitli amaçlarla size dair birkaç türde bilgi topluyoruz.

Toplanılan Veri Çeşitleri

Kişisel Veri

Hizmetimizi kullanırken, sizinle iletişim kurmak veya sizi tanımlamak için kullanılabilecek kişisel olarak tanımlanabilir bazı bilgiler ("Kişisel Veriler") sağlamanızı isteyebiliriz. Kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler şunları içerebilir, ancak bunlarla sınırlı değildir:

  • Gerekli Bilgiler (chess.com kullanıcı adı ile beraber eposta adresi veya Google kamuya açık kimliği veya Facebook kamuya açık kimliği)
  • İsteğe Bağlı Bilgiler (Adı, soyadı ve diğer kişisel tanımlayıcılar)
  • Çerezler ve Kullanım Verisi
  • Onaylama Bilgileri - bizim platformumuz üzerinden Onaylama başvurusu yapmayı tercih ederseniz, şu bilgileri sağlamanız gerekecektir: adınız ve soyadınız; doğum tarihiniz; ülkeniz; geçerli bir eposta adresi.

Kişisel Verilerinizi, sizinle haber bültenlerine, pazarlama veya promosyon malzemelerine ve ilginizi çekebilecek diğer bilgilere dair iletişim kurmak için kullanabiliriz. Kişisel Verilerinizi veya Kullanım Verilerinizi satmıyoruz. Bu tür veriler yalnızca dahili pazarlama amaçlıdır. Chess.com'a bir web tarayıcısı aracılığıyla erişirseniz, web tarayıcınız sizin hakkınızda bilgi toplayabilir ve bunları kontrolümüz dışındaki reklam amaçlarıyla veya diğer amaçlarla kullanabilir. Web tarayıcınız tarafından toplanan veya kullanılan herhangi bir veriyi saklamayız, saklayamayız, değiştirmeyiz, değiştiremeyiz, aktarmayız, aktaramayız, veya satmayız ve satamayız. Gönderdiğimiz herhangi bir e-postada sağlanan abonelikten çıkma bağlantısını veya talimatları takip ederek veya bizimle iletişime geçerek bu iletişimlerin herhangi birini veya tamamını almamayı tercih edebilirsiniz.

Kullanım Verisi

Ayrıca, Hizmetimizi ziyaret ettiğiniz her zaman, tarayıcınızın gönderdiği verileri veya Hizmetlere mobil cihaz ile veya mobil cihaz aracılığıyla eriştiğinizde ("Kullanım Verileri") de toplayabiliriz.

Bu Kullanım Verileri, bilgisayarınızın İnternet Protokolü adresi (örn. IP adresi), tarayıcı türü, tarayıcı sürümü, Hizmetlerimizde ziyaret ettiğiniz sayfalarımız, ziyaretinizin saati ve tarihi, bu sayfalarda harcanan zaman, benzersiz cihaz tanımlayıcıları ve diğer teşhis verileri gibi bilgiler içerebilir.

Hizmetlere bir mobil cihaz üzerinden veya bir cihaz aracılığıyla eriştiğinizde, bu Kullanım Verileri, kullandığınız mobil cihazın türü, mobil cihazın benzersiz kimliği, mobil cihazınızın IP adresi, mobil işletim sisteminizi, kullandığınız mobil İnternet Tarayıcısı, benzersiz cihaz tanımlayıcıları ve diğer tanılama verileri gibi bilgileri içerebilir.

Çerez Verisi Takibi

Hizmetlerimizdeki etkinliği takip etmek için çerezleri ve benzeri takip teknolojilerini kullanmaktayız ve belirli bilgileri elimizde tutmaktayız.

Çerezler, küçük miktarlarda veri içeren ve kişiye özgü anonimleştirilmiş tanımlayıcı içerebilen dosyalardır. Çerezler, bir websitesi tarafından tarayıcınıza yollanmakta ve bilgisayarınızda saklanmaktadır. Bilgi toplamak ve takip etmek ve Hizmetlerimizi geliştirmek ve analiz etmek için kullanılan diğer takip teknolojileri, işaret fenerleri, imler ve metinlerdir.

Tarayıcınıza tüm çerezleri reddetmesi veya bir çerez yollandığında belirtmesi yönünde talimat verebilirsiniz. Ancak çerezleri kabul etmezseniz, Hizmetlerimizin bazı kısımlarını kullanamayabilirsiniz. Chess.com'dan gelen çerezleri kabul etmezseniz, ücretli Hizmetler veya Chess.com abonelikleri dahil olmak üzere herhangi bir Hizmet dengesiz ve işlevsiz hale gelebilir.

Kullandığımız Çerezlere örnek olarak:

  • Oturum Çerezleri. Oturum Çerezlerini sizi, Hizmetlerimizde oturum açmış olarak tutmak için kullanıyoruz.
  • Tercih Çerezleri. Tercihlerinizi ve çeşitli ayarlarınızı hatırlamak için Tercih Çerezleri kullanıyoruz.
  • Güvenlik Çerezleri. Güvenlik Çerezlerini güvenlik amacıyla kullanıyoruz.
  • Reklam Çerezleri. Reklam Çerezleri size ve sizin ilgi alanlarınıza yönelik reklamlar sağlamak için kullanılmaktadır. Bu çerezlerin kullanımının dışında kalmak için http://www.privacychoice.org/companies veya http://www.aboutads.info/choices adresindeki Google reklam ve içerik ağı gizlilik politikasını ziyaret edebilirsiniz. Bu davranışsal reklamlama uygulaması hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu tip reklamların dışında tutulmak için, www.networkadvertising.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Google, kontrol etme şansımız olmayan bir üçüncü taraf Veri İşleyicisidir. Sizin adınıza Google tarafından işlenen herhangi bir veriyi yönetmeyiz ve yönetemeyiz veya kontrol etmeyiz ve kontrol edemeyiz.

Veri Kullanımı

Chess.com, LLC, toplanan verileri çeşitli amaçlar için kullanır:

  • Gördüğünüz reklamları ve içeriği kişiselleştirmek için
  • Hizmetlerimizi sağlamak ve devam ettirmek için
  • Hizmetlerimize dair değişiklikleri size bildirmek için
  • Tercih ettiğinizde Hizmetlerimizin etkileşimli özelliklerine katılmanıza izin vermek için
  • Müşteri desteği sağlamak için
  • Hizmetlerimizi geliştirmek amacıyla analiz yapmak veya değerli bilgi toplamak için
  • Hizmetlerimizin kullanımını denetlemek için
  • Teknik sorunları tespit etmek, önlemek ve gidermek için
  • Böyle bilgiler almamak yönünde açık beyanda bulunmadığınız durumlarda, daha önce satın aldıklarınıza veya hakkında soru sorduklarınıza benzer diğer ürün, hizmetler ve etkinliklere dair özel teklifler ve genel bilgiler sağlamak için
  • Dahili ve harici müşteriler için genel kullanıcı topluluğumuz hakkında araştırma yapmak ve toplu, anonim raporlar sunmak.
  • Onaylama Bilgileri - bizim platformumuz üzerinden Onaylama başvurusu yapmayı tercih ederseniz, başvurunuzun parçası olarak sağladığınız bilgileri depolayacağız ve bu bilgileri kimliğinizi doğrulamak için kullanacağız.

Kişisel Verilerinizi üçüncü taraflara satmamaktayız.

Avrupa Ekonomik Alanı'ndan (AEA) iseniz, Chess.com, LLC'nin, bu Gizlilik Politikasında tarif edilen kişisel bilgilerin toplanması ve kullanılması için yasal dayanağı, topladığımız Kişisel Verilere ve bunları topladığımız özel içeriğe ve bağlama bağlıdır.

Bu politikanın bu bölümünün amacı, gizliliğinizi nasıl sağladığımızı, özel bilgilerin güvenliğinin ihlal edilmesini önlemek ve azaltmak için hangi adımları attığımızı, sizden ne tür bilgiler topladığımızı, bu bilgilerle ne yaptığımızı ve sizin bu bilgilerle ilgili geçerli veri gizliliği yasaları kapsamındaki bazı haklarınızı nasıl kullanabileceğinizi açıklamaktır. Bu politika, veri koruma görevlimizi tanımlar ve size, veri koruma görevlimizle iletişime geçmeniz için gerekebilecek bilgileri sağlar.

Bu Politikanın ve Kullanım Koşullarımızın tüm koşulları, bir tarayıcı aracılığıyla da oturum açsanız, bir mobil cihaz aracılığıyla da oturum açsanız veya başka bir cihaza özgü bir uygulamada da oturum açsanız, geçerlidir. Tarayıcı tabanlı açılan oturumlar, seçtiğiniz tarayıcının hizmet şartlarına (nasıl biçimlendirilmiş olursa olsun) ayrıca tabi olabilir. Tarayıcı tabanlı bir oturum açma kullanırken, GDPR anlamıyla tarayıcınız bir üçüncü taraftır. Mobil uygulamamızı kullanırken, yerel uygulama mağazanız, cep telefonu sağlayıcınız, veri taşıyıcınız veya diğer üçüncü taraflar, bu Gizlilik Politikası kapsamında üçüncü taraf Veri Toplayıcılar olabilir. Web tarayıcınıza gönderdiğiniz, ancak bize göndermediğiniz (örneğin, tarayıcı tabanlı bir oturum açma sayfasındaki bir metin alanına metin girerseniz, ancak Gönder düğmesine tıklamazsanız veya başka bir şekilde bu bilgiyi bize göndermek için bir komut girmezseniz) bilgileri toplamayız, toplayamayız, saklamayız ve saklayamayız.

Chess.com, LLC Kişisel Verilerinizi işleyebilir çünkü:

  • Sizinle bir kontrat yapmamız gerekmektedir
  • Buna yapmamıza izin verdiniz
  • Ödeme işlemek amaçlarıyla
  • Yasalara uymak için

Verilerin Saklanması

Chess.com, LLC, Kişisel Verilerinizi yalnızca bu Gizlilik Politikasında belirtilen amaçlar için gerekli olduğu sürece saklar. Kişisel Verilerinizi yasal yükümlülüklerimize uymak (örneğin, geçerli yasalara uymak için verilerinizi elimizde tutmamız gerekiyorsa), anlaşmazlıkları çözmek, yasal sözleşmelerimizi ve politikalarımızı uygulamak için gerekli olduğu ölçüde veya Avrupa Genel Veri Koruma Tüzüğü kapsamındaki haklarınıza (ve kendi yükümlülüklerimize) uygun olacak şekilde başka bir işlem yapmamıza yönelik talimat vermenize kadar saklayacağız ve kullanacağız.

Chess.com, LLC ayrıca dahili analiz amacıyla Kullanım Verileri saklayacaktır. Güvenliği artırmak veya Hizmetlerimizin işlevselliğini arttırmak için kullanmadığımız, ya da yasal olarak bu verileri daha uzun süre saklamak zorunda olduğumuz durumlar dışında, genellikle Kullanım Verileri daha kısa bir süre için saklanır.

Veri Transferi

Kişisel Verileriniz de dahil olmak üzere bilgileriniz, eyaletinizin, vilayetinizin, ülkenizin dışındaki veya veri koruma yasalarının sizin bulunduğunuz yerin yetki alanındakilerden farklı olabilecek yerlerdeki bilgisayarlara aktarılabilir ve bunlar üzerinde saklanabilir.

Amerika Birleşik Devletleri dışındaysanız ve bize bilgi vermeyi seçerseniz, Kişisel Veriler de dahil olmak üzere tüm verileri Amerika Birleşik Devletleri'ne aktardığımızı ve orada işlediğimizi lütfen unutmayın.

Bu Gizlilik Politikasına rıza göstermeniz ve ardından bu bilgileri göndermeniz, böylesi bir veri aktarımını kabul ettiğinizi gösterir.

Chess.com, LLC, verilerinizin güvenli bir şekilde ve bu Gizlilik Politikasına uygun olarak ele alındığından emin olmak için gerekli tüm adımları atar ve verilerinizin ve diğer kişisel bilgilerinizin güvenliği de dahil olmak üzere uygun kontroller olmadıkça, Kişisel Verilerinizin bir kuruluşa veya ülkeye aktarılmaması sağlanır.

Verilerin Paylaşımı

Ticari İşlem

Chess.com, LLC bir birleşme, satın alma veya varlık satışı işlemine dahil olursa, Kişisel Verileriniz aktarılabilir. Kişisel Verileriniz aktarılmadan ve farklı bir Gizlilik Politikasına tabi olmadan önce size bildirimde bulunacağız.

Yasların Uygulanmasıyla Amacıyla Veri Paylaşımı

Belirli şartlar altında, Chess.com, LLC'nin, yasalarca ya da kamu makamlarının (örneğin bir mahkeme ya da bir devlet kurumu) geçerli taleplerine cevap vermesi istendiğinde Kişisel Verilerinizi paylaşması gerekebilir.

Yasal Gereklilikler

Chess.com, LLC, Kişisel Verilerinizi bu tür bir eylemin gerekli olduğuna dair iyi niyetle şu durumlarda paylaşabilir:

  • Yasal bir yükümlülüğe uymak için
  • Chess.com LLC şirketinin haklarını ve varlıklarını korumak ve savunmak için
  • Hizmetlerimizle ilgili olası suistimalleri önlemek veya araştırmak için
  • Kamunun veya Hizmetlerimizin kullanıcılarının kişisel güvenliğini korumak için
  • Yasal sorumluluğa karşı korumak için

Veri Güvenliği

Verilerinizin güvenliği bizim için önemlidir, ancak İnternet üzerinden hiçbir aktarım yönteminin veya elektronik depolama yönteminin %100 güvenli olmadığını unutmayın. Kişisel Verilerinizi korumak için ticari olarak kabul edilebilir araçları kullanmak için çaba sarf etsek de, mutlak güvenliğini garanti edemeyiz.

Sinyalleri "Takip Etmeme"

Takip Etmeme prensibini ("DNT") desteklemiyoruz. Takip Etmeme, diğer websitelerine takip edilmek istemediğinizi belirten, web tarayacınızda belirleyebileceğiniz bir tercihtir.

Takip Etmeme özelliğini, web tarayıcınızın Tercihler veya Ayarlar sayfalarından etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Herhangi bir cihazda DNT işlevini etkinleştirirseniz, ücretli Hizmetler veya Chess.com abonelikleri dahil olmak üzere Hizmetlerin bazıları dengesiz hale gelebilir.

Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) uyarınca Veri Koruma Haklarınız

Avrupa Ekonomik Alanı'nda (AEA) ikamet ediyorsanız, belirli veri koruma haklarınız vardır. Chess.com, LLC, Kişisel Verilerinizin kullanımını düzeltmenize, değiştirmenize, silmenize veya sınırlandırmanıza izin vermek için makul adımları atmayı amaçlamaktadır.

Sizin hakkınızda hangi Kişisel Veriyi tuttuğumuz hakkında bilgilendirilmek ve bu verilerin sistemlerimizden kaldırılmasını istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.

İstediğiniz zaman Chess.com hesap bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz. Bazı durumlarda, şu veri koruması haklarınız bulunabilir:

  • Size ait olan bilgilere erişme, güncelleme veya silme hakkı. Mümkün olduğunda, Kişisel Verilerinize doğrudan hesap ayarları bölümünüzden erişebilir, bunları güncelleyebilir veya silebilirsiniz. Bu işlemleri kendiniz gerçekleştiremiyorsanız, size yardımcı olmamız için lütfen bizimle iletişime geçin.
  • Düzeltme hakkı. Bilgilerinizin hatalı veya eksik olması durumunda bilgilerinizin düzeltilmesini sağlama hakkınız vardır.
  • Karşı çıkma hakkı. Kişisel Verinizi işlememize karşı çıkma hakkına sahipsiniz.
  • Kısıtlama hakkı. Kişisel bilgilerinizin işlenmesini kısıtlamamızı isteme hakkınız vardır.
  • Veri taşınabilirliği hakkı. Sizin hakkınızda sahip olduğumuz bilgilerin bir kopyasını yapılandırılmış, bilgisayarda okunabilir ve yaygın olarak kullanılan bir dosya biçiminde elde etme hakkına sahipsiniz.
  • İzninizi geri çekme hakkı. Daha önce verdiğiniz izninize dayanarak kişisel verilerinizi işleme koyan Chess.com, LLC'ye verdiğiniz izninizi herhangi bir zamanda geri çekme hakkınız vardır.

Bu tür taleplere yanıt vermeden önce sizin kimliğinizi onaylamanızı isteyebileceğimizi lütfen unutmayın.

Kişisel Verilerinizi toplanmamız ve kullanılmamız hakkında bir Veri Koruma Otoritesine şikayette bulunma hakkınız bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için, lütfen Avrupa Ekonomik Alanındaki (AEA) yerel veri koruma otoritenize başvurun.

Hizmet Sağlayıcılar

Hizmetimizi kolaylaştırmak ("Hizmet Sağlayıcılar"), bizim adımıza Hizmetleri sunmak, Hizmetlerimizle ilgili etkinlikleri gerçekleştirmek veya Hizmetimizin nasıl kullanıldığını analiz etmemize yardımcı olmak için, Veri İşlemleyicileri de dahil olmak üzere, üçüncü taraf şirketleri ve bireyleri istihdam edebiliriz.

Bu üçüncü taraflar, Kişisel Verilerinize yalnızca bizim adımıza bu görevleri yerine getirmek için erişebilir ve verileri ifşa etmemek veya başka bir amaç için kullanmamakla yükümlüdürler.

Matematiksel Analiz

Hizmetlerimizin kullanımını izlemek ve analiz etmek için üçüncü taraf Hizmet Sağlayıcıları kullanabiliriz.

Genlik

Genlik, web sitesi trafiğini izleyen ve raporlayan bir web analizi hizmetidir. Toplanan verileri Hizmetimizin kullanımını takip etmek ve izlemek için kullanır. Amplitude ile ilgili, GDPR veya CCPA kapsamındaki haklarınızın kullanımı da dahil olmak üzere daha fazla bilgi için, lütfen Amplitude ile https://amplitude.com/contact/general adresinden doğrudan iletişime geçin. Bu Gizlilik Politikasının anlamı kapsamında Amplitude, bir üçüncü taraf Veri İşleyicisidir.

Reklam

Hizmetlerimizi desteklemeye ve sürdürmeye yardımcı olmak için size reklam göstermek için üçüncü taraf Hizmet Sağlayıcıları kullanabiliriz.

Google AdSence Çift Tık Çerezi

Üçüncü taraf bir satıcı olarak Google, Hizmetlerimizde reklam yayınlamak için çerezlerden yararlanır. Google’ın DoubleClick çerezini kullanması, kendisinin ve ortaklarının, Hizmetlerimizi veya internetteki diğer web sitelerini ziyaretlerini temel alarak kullanıcılarımıza reklam sunmasını sağlar.

Google Reklam Ayarları web sayfasını ziyaret ederek, ilgi alanına dayalı reklamcılık için DoubleClick Çerezini kullanmayı bırakabilirsiniz: http://www.google.com/ads/preferences.

Ödemeler

Hizmetlerimiz kapsamında ücretli ürünler ve/veya hizmetler sağlayabiliriz. Bu durumda, ödeme işlemi için üçüncü taraf hizmetleri kullanıyoruz (örneğin, ödeme işlemcileri).

Ödeme kartı bilgilerinizi kaydetmeyeceğiz veya toplamayacağız. Bu bilgiler doğrudan, kişisel bilgilerinizi kullanımları kendi Gizlilik Politikalarına tabi olan üçüncü taraf ödeme işlemcilerimize sağlanmaktadır. Bu ödeme işlemcileri, Visa, Mastercard, American Express ve Discover gibi markaların ortak çabası olan PCI Güvenlik Standartları Konseyi tarafından yönetilen PCI-DSS tarafından belirlenen standartlara uyar. PCI-DSS gereksinimleri, ödeme bilgilerinin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Beraber çalıştığımız ödeme sağlayıcılar:

Apple Dükkan Uygulama İçi Ödemeleri

Gizlilik Politikası https://www.apple.com/legal/privacy/en-ww bağlantısından görüntülenebilir

Google Play Uygulama İçi Ödemeleri

Gizlilik Politikası https://www.google.com/policies/privacy bağlantısından görüntülenebilir

Adyen

Gizlilik Politikası https://docs.adyen.com/legal/terms-conditions bağlantısından görüntülenebilir

PayPal

Gizlilik Politikası https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full bağlantısından görüntülenebilir

Veri Koruma Görevlisi Ataması

Chess.com'un GDPR Veri Koruma Görevlisi Ben Curtis ("Koruma Görevlisi")'tir. Koruma Görevlisine şu adresten ulaşabilirsiniz:

Telefon: 1 (800) 318-2827 Ext. 121
E-posta: support@chess.com
Posta Adresi:
Chess.com, LLC
877 E 1200 S #970397
Orem, UT 84097

Hizmetlerimiz, tarafımızca işletilmeyen diğer sitelere bağlantılar içerebilir. Bir üçüncü taraf bağlantısını tıklarsanız, o üçüncü tarafın sitesine yönlendirilirsiniz. Ziyaret ettiğiniz her sitenin Gizlilik Politikasını gözden geçirmenizi önemle tavsiye ederiz.

Üçüncü taraf sitelerin veya hizmetlerin içeriği, gizlilik politikaları veya uygulamaları üzerinde hiçbir kontrolümüz yoktur ve sorumluluk almayız.

Çocukların Gizliliği

Chess.com, Hizmetlerimizden faydalanması için 18 yaşın altındaki kimseyi ("Çocukları") hedef almamaktadır.

18 yaşın altındaki hiç kimseden bilerek kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler toplamıyoruz. Bir ebeveyn veya veli iseniz ve Çocuklarınızın bize Kişisel Veriler sağladığını biliyorsanız, lütfen bize ulaşın. Ebeveyn onayını doğrulamadan çocuklardan Kişisel Veriler topladığımızı fark edersek, bu bilgiyi sunucularımızdan kaldırmak için adımlar atarız.

Kalifornia Eyaleti'nde ikamet ediyorsanız veya başka bir şekilde CCPA'ya tabiyseniz, Chess.com'u veya Hizmetlerden herhangi birini kullanan Çocukların gizlilik haklarına ilişkin önemli bilgiler için lütfen aşağıdaki bilgileri inceleyin. 13 yaşın altındaysanız ve Kalifornia Eyaleti'nde ikamet ediyorsanız, Chess.com'u veya Hizmetlerden herhangi birini kullanamazsınız.

KALİFORNİYA'DA İKAMET EDENLER İÇİN GİZLİLİK HAKKI BİLDİRİMİ

Bu Kaliforniya'da İkamet Edenler için Gizlilik Bildirimi, Gizlilik Politikamızda yer alan bilgileri tamamlar ve yalnızca Kaliforniya Eyaleti'nde yaşayan tüm ziyaretçiler, kullanıcılar ve Kaliforniya'da ikamet eden diğer kişiler için geçerlidir. 2018 yılında yasalaşan Kaliforniya Tüketici Gizlilik Yasası'na (CCPA) uymak için bu bildirimi onaylıyoruz. CCPA'da tanımlanan herhangi bir terim, bu bildirimde kullanıldığında, CCPA'dakiyle aynı anlama sahiptir.

Haklarınız ve Tercihleriniz

CCPA, tüketicilere (Kaliforniya'da ikamet edenlere) kişisel bilgileriyle ilgili belirli haklar vermektedir. Kaliforniya'da İkamet Edenler için Gizlilik Bildirimi kapsamında, "Kişisel Veriler", "Kullanım Verileri" ve "Çerezler" terimleri, Gizlilik Politikasında tanımlandıkları şekilde kişisel bilgilere dahildir. Bu bölümde CCPA haklarınız belirtilmekte ve bu hakların nasıl kullanılacağı açıklanmaktadır.

Belirli Bilgi Hakları ve Veri Taşınabilirliği Haklarına Erişim

Kişisel bilgilerinizi son 12 ay içindeki toplamamız ve kullanımımız hakkında, CCPA kapsamında bir istisnaya tabi olmayan belirli bilgileri size beyan etmemizi talep etme hakkına sahipsiniz.

Silme Talebi Hakları

Ayrıca, bazı istisnalara tabi olmak suretiyle, sizden topladığımız ve sakladığımız tüm kişisel bilgilerinizi silmemizi talep etme hakkına sahipsiniz.

Erişim, Veri Taşınabilirliği ve Silme Haklarının Kullanımı

Yukarıda açıklanan erişim, veri taşınabilirliği ve silme haklarını kullanmak için lütfen bize doğrulanabilir bir tüketici isteği gönderin:

Telefon: 1 (800) 318-2827 Ext. 121
E-posta: support@chess.com
Posta Adresi:
Chess.com, LLC
877 E 1200 S #970397
Orem, UT 84097

Doğrulanabilmesi için talebiniz şunları karşılamalıdır:

  • Hakkında kişisel bilgi topladığımız kişi veya o kişinin yetkili bir temsilci olduğunuzu makul bir şekilde doğrulamamıza izin verecek yeterli bilgiyi sağlayın.
  • İsteğinizi doğru bir şekilde anlamamızı, değerlendirmemizi ve yanıtlamamızı sağlayacak şekilde yeterli ayrıntıyla belirtin.

İsteğinizi yanıtlamak veya kişisel bilgilerin sizinle ilgili olduğunu onaylamak için kimliğinizi veya yetkinizi doğrulayamazsak, talebinize yanıt veremeyiz veya size kişisel bilgi sağlayamayız.

Yalnızca siz veya Kaliforniya Dışişleri Bakanlığı nezdinde kayıtlı olan ve sizin adınıza işlem yapma yetkisi verdiğiniz bir kişi, kişisel bilgilerinizle ilgili doğrulanabilir bir tüketici talebi gönderebilir. Ayrıca siz, küçük çocuğunuz adına doğrulanabilir bir tüketici talebi oluşturabilirsiniz.

Ayrımcılık Yapmama İlkesi

CCPA haklarınızdan herhangi birini kullandığınız için size karşı ayrımcılık yapmayacağız. CCPA tarafından izin verilmediği sürece: (i) size mal veya hizmetleri sunmayı reddetmeyeceğiz; (ii) indirim veya diğer avantajlar sağlamak veya cezalar uygulamak da dahil olmak üzere, sizden, mal veya hizmetler için farklı fiyatlar veya ücretler tahsil etmeyeceğiz; (iii) size farklı bir seviyede veya kalitede mal veya hizmet sunmayacağız; veya (iv) mal veya hizmetler için farklı bir fiyat veya ücret veya farklı bir mal veya hizmet seviyesi veya kalitesi alabileceğinizi ima etmeyeceğiz.

Kişisel Bilgilerinizin Satışı

“Satmak” teriminin CCPA'daki kullanımından anladığımız şekliyle, kişisel bilgilerinizi bu Gizlilik Politikasının geçerlilik tarihinden önceki 12 ay içinde bir iş veya ticari amaç için üçüncü taraflara satmıyoruz ve satmadık.

Topladığımız, Kullandığımız ve Beyan Ettiğimiz Kişisel Bilgiler

CCPA, CCPA kapsamında korunan kişisel bilgi kategorilerini belirtir. Aşağıdaki grafik, her bir kategoriye göre topladığımız kişisel bilgiler ve bu tür verileri topladığımız kaynaklar hakkında bilgi sağlar. Gizlilik Politikamızın geçerlilik tarihinden önceki 12 ay içinde topladığımız ve toplamış bulunduğumuz kişisel bilgiler hakkında ek bilgi için, Gizlilik Politikamızın "Toplanan Veri Türleri" başlığına bakın. Kişisel bilgileri, Gizlilik Politikamızın "Verilerin Kullanımı" başlığı altında açıklanan iş/ticari amaçlar için kullanabiliriz. Kişisel bilgilerinizi nasıl paylaştığımız hakkında bilgi için Gizlilik Politikamızın, "Verilerin Beyanı", "Hizmet Sağlayıcıları", "Matematiksel Analiz" ve "Reklamcılık" başlıklarını inceleyin.

Kişisel Bilgi Kategorisi Bu Kategoride topladığımız kişisel bilgiler Kişisel Bilgilerin Kaynakları
  1. Kimlik Tanımlayıcılar
  • Gerçek bir isim veya rumuz
  • İnternet Protokol adres(leri)
  • E-posta adresi
  • Hesap adı (kullanıcı adı), veya diğer benzer kimlik tanıtıcılar
  • Mobil anlık bildirim anahtarları
  • Satranç hizmetleriyle ilgili belirli üçüncü taraf kimlik tanımlayıcıları (ör. USCF veya FIDE kimlik numarası) bazı hesaplar için toplanabilir
  • Sizin bize sağladığınız bilgiler
  • Sizden otomatik olarak topladığımız bilgiler
  • Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcısı
  1. Kaliforniya Müşteri Kayıtları mevzuatında listelenen kişisel bilgi kategorileri (Cal. Civ. Code § 1798.80 (e))
  • geçerli değil
  • geçerli değil
  1. Kaliforniya veya federal yasalar nezdinde korunan sınıflandırma özellikleri
  • geçerli değil
  • geçerli değil
  1. Ticari bilgi
  • geçerli değil
  • geçerli değil
  1. Biyometrik bilgi
  • geçerli değil
  • geçerli değil
  1. İnternet veya diğer benzeri ağ etkinliği
  • Sadece chess.com üzerindeki tarayıcı geçmişi
  • Sizden otomatik olarak topladığımız bilgiler
  • Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcısı
  1. Konum belirleme verisi
  • geçerli değil
  • geçerli değil
  1. Duyusal veriler
  • geçerli değil
  • geçerli değil
  1. Profesyonel veya istihdama ilişkin bilgiler
  • geçerli değil
  • geçerli değil
  1. Halka açık olmayan eğitim bilgileri (Aile Eğitim Hakları ve Gizlilik Yasası uyarınca (20 U.S.C. Bölüm 1232g, 34 C.F.R. Bölüm 99))
  • geçerli değil
  • geçerli değil
  1. Diğer kişisel bilgilerden yapılan çıkarımlar
  • geçerli değil
  • geçerli değil

İLETİŞİM BİLGİSİ

Bu bildirim veya Chess.com, LLC'nin Gizlilik Politikası'nda açıklandığı şekilde bilgilerinizi toplama ve kullanma yöntemleri hakkında sorularınız veya yorumlarınız varsa veya Kaliforniya yasalarına göre haklarınızı kullanmak istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin:

Telefon: 1 (800) 318-2827 Ext. 121
E-posta: support@chess.com
Posta Adresi:
Chess.com, LLC
877 E 1200 S #970397
Orem, UT 84097

BU GİZLİLİK POLİTİKASINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Gizlilik Politikamızı kendi takdirimize bağlı olarak ve herhangi bir zaman değiştirme hakkımız saklıdır. Gizlilik Politikamızda değişiklik yaptığımızda, (i) Hizmetlerimiz hakkında e-posta ve / veya belirgin bir bildirim yoluyla sizi bilgilendireceğiz ve (ii) güncellenmiş Gizlilik Politikasını web sitesinde yayınlayacağız ve Gizlilik Politikasının geçerlilik tarihini güncelleyeceğiz. Herhangi bir değişiklik için bu Gizlilik Politikasını periyodik olarak gözden geçirmeniz önerilir.

Değişikliklerin yayınlanmasının ardından web sitemizi kullanmaya devam etmeniz, bu değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelir.


Chess için Gizlilik Politikası - Oynayın & Öğrenin (Arcade Sürümü)

Bu bölüm, bundan sonra "uygulama" olarak anılacak olan Chess - Oyna & Öğren (Arcade Sürümü) tarafından toplanan verilerin toplanması, kullanılması ve ifşa edilmesine ilişkin politikamızı açıklamaktadır. Chess.com web sitesi veya diğer uygulamaları için genel olarak geçerli değildir.

Uygulama aracılığıyla herhangi bir kişisel bilgi toplamıyoruz, ancak ne tür bilgilerin toplanabileceği, kullanılabileceği ve/veya saklanabileceği hakkında daha fazla ayrıntı için lütfen bu politikayı inceleyin.

Uygulamayı kullanmayı tercih ederseniz, bu politikayla ilgili bilgilerin toplanmasını ve kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Topladığımız bilgiler oyun hizmetlerini desteklemek ve uygulamayı geliştirmek için kullanılır. Bilgilerinizi bu Gizlilik Politikasında açıklanan durumlar dışında hiç kimseyle birlikte kullanmayacağız veya paylaşmayacağız.

Veri Toplanması ve Kullanımı

Uygulama, özellikle uygulamanın kendi içinde kurulu bilgisayar rakipleri listesine göre bir oyuncunun ilerleyişini (galibiyet kayıtları) kaydetmek için Apple iCloud'a göndermek üzere tanımlanamayan oyun verilerini toplar. Biz (Chess.com, LLC) bu verilerin hiçbirini saklamıyoruz, ancak bu veri saklama ve kullanım için Apple hizmetlerine (iCloud ve Game Center) gönderiliyor.

Uygulama ayrıca, yalnızca çevrimiçi oyunlar oynanırken bir satranç kuvvet derecelendirmesi belirlemek için kullanılan "Çevrimiçi Oyun" özelliği için kullanıcının anonimleştirilmiş gamePlayerID'sini de toplar. Bu, oyuncuların benzer beceri seviyelerine sahip rakiplerle eşlendirilmesini sağlamaya yardımcı olur. Bu verilerin toplanması, ilk kullanımdan önce uygulamada talep edildiği üzere kullanıcının açık iznine tabidir ve daha sonra uygulamanın Ayarları ("Veri Toplamayı Durdur") aracılığıyla herhangi bir zamanda sonlandırılabilir.

Uygulama, Apple Arcade hizmeti aracılığıyla her yaştan oyuncu tarafından kullanılabilir ve bu tanımlanamayan oyun verilerini yaşa bakılmaksızın tüm oyunculardan toplar. Bu bilginin toplanmasının dayanağı, Genel Veri Koruma Yönetmeliği ("GDPR") kapsamında yasal bir kullanım olan Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Kuralı ("COPPA") tarafından izin verilen şekilde, uygulamanın dahili işlemlerini desteklemektir.

Güvenlik

Kullanıcılarımızdan elde ettiğimiz tüm bilgileri korumak için geleneksel olarak kabul edilen yöntemler kullanıyoruz. Bununla birlikte, hiçbir internet iletimi veya elektronik depolama yöntemi %100 güvenli ve güvenilir değildir ve güvenliğini kesinlikle garanti edemeyiz.

Bu Gizlilik Politikası'ndaki Değişiklikler

Gizlilik Politikamızı zaman zaman değiştirebiliriz ve her türlü değişikliği bu sayfada güncellemeler yayınlayarak size bildireceğiz. Bu değişiklikler, burada yayınlandıktan hemen sonra yürürlüğe girer.

Bize Ulaşın

Gizlilik Politikamız hakkında sorularınız varsa, lütfen bize ulaşın:

Telefon: 1 (800) 318-2827 Ext. 121
E-posta: support@chess.com
Posta Adresi:
Chess.com, LLC
877 E 1200 S #970397
Orem, UT 84097