Artikuj
Artikuj
Mati më i shpejtë në shah

Mati më i shpejtë në shah

CHESScom
| 97 | Për fillestarë

A e ke pyetur ndonjëherë veten: "Cili është mati më i shpejtë në shah?" Është mati me dy lëvizje.

Mati me dy lëvizje (ose mati i budallait) është shumë idiot dhe duhet që ju ose kundërshtari juaj të bëjë disa gabime shumë trashanike. I bardhi duhet të lëvizë si fillim ushtarin-f me një ose dy katrorë. I ziu duhet të hapi përpara ushtarin-e që të hapi mbretëreshën. I bardhi duhet të lëvizi ushtarin-g përpara dy katrorë, duke lejuar mbretëreshën e zezë të vijë në h4: shah mat!

Two-Move Checkmate

Si mund ta shmangni ju matin me dy lëvizje? Thjeshtë mos shtyni ushtarin-f përpara! Kjo është një këshillë e mirë për fillestarët në përgjithësi. Hapja e ushtarit-f, hap një linjë të rrezikshme ndaj mbretit, dhe duhet shmangur ndërsa mësoni lojën. Nëse nuk hapni ushtarin-f, as edhe një mjeshtër shahu nuk ju zë dot mat me dy lëvizje. 

Tani që e dini këtë mat, pse nuk krijoni një llogari Chess.com dhe të filloni një lojë tuajën? S'mund të shkojë aq keq!

Me shumë se CHESScom
Si të luash Shah - Rregullat + 7 Hapat e Parë

Si të luash Shah - Rregullat + 7 Hapat e Parë

10 Kurthet më të Mira të Shahut

10 Kurthet më të Mira të Shahut