Chess.com Politikat e Komunitetit

Teksti i mëposhtëm është vetëm një përkthim informues. Versioni ligjor i vlefshëm është i mundur nëAnglisht.

Data e efektit: March 25, 2019

Chess.com është bërë komuniteti më i madh online për shahun me miliona anëtarë aktivë që përfaqësojnë çdo shtet në planet. Qëllimi ynë është të krijojmë një vend të sigurtë, të argëtueshëm dhe të drejtë për të gjithë fansat që të shijojnë lojën.

Inkurajojmë të gjithë anëtarët ti trajtojnë të tjerët ashtu sic do të donin të trajtoheshin vetë dhe të ndjekin rregullat specifike më poshtë. Lojtarët dhe anëtarët e komunitetit të cilët nuk pajtohen me këto rregulla do të bëhen subjekt i lajmërimeve, privilegjeve të hequra, dhoma loje të veçuara madje dhe do t'u mbyllet llogaria.

Politika e Sjelljes në Komunitet

 • Ji i sjellshëm, ndihmues, dhe zemërbutë
 • Mos abuzoni, sulmoni, kërcënoni, diskriminoni apo të keqtrajtoni antarë të tjerë në çfardo mënyrë
 • Mos huto me biseda, postim ofendues apo të postosh përmbajtje të pakuptimta që hutojnë
 • Mos posto spame, reklama apo të kopjosh/ngjisësh komente e mesazhe
 • Mos e tepro në promovimin e klubit
 • Mos diskuto haptazi e kudo për çështje politike apo fetare
 • Mos posto përmbajtje të turpshme apo pornografike
 • Mos diskuto aktivitete të paligjshme
 • Mos hap më shumë se një llogari

Politika e Korrektësisë

 • Mos i braktisni shpesh lojërat
 • Mos i lë në pritje të panevojshme kundërshtarët
 • Mos u shkëput apo të largohesh pa u dorëzuar në humbje
 • Mos ngacmo ose akuzo kundërshtarët

Marrveshje mirkuptimi

 • Mos merr ndihmë nga ndonjë person, lojtar apo trajner tjetër
 • Mos lejo ndonjë të përdorë llogarinë tuaj ose të hyjë/hysh në ndonjë llogari tjetër
 • Mos përdor motorrat e shahut, bots, plugins apo ndonjë mekanizëm që analizon pozicionet gjatë lojës
 • Mund të përdorni Eksploruesin e Hapjeve ose manuale të tjera hapjesh pa motorrin vlerësues, vetëm në shahun Ditor
 • Mos manipulo artificialisht renditjet, ndeshjet ose rezultatet e lojës
 • Mos ndërhy në lojën e të tjerëve
 • Nuk lejohet të përdorni "tablebases" ose ndonjë burim tjetër i cili zbulon lëvizjen më të mirë
 • Mos "kontrollo bllofet" apo të analizosh lojërat e tua në zhvillim
 • Nëse dyshon se kundërshtari po merr ndihmë nga jasht kjo nuk mund ta përdorësh si shfajësim për të bërë të njëjtën gjë. Ju lutemi raportoni lojtarin

Nëse ke ndonjë pyetje rreth politikave tona, ju lutemi të na kontakoniSkuadrën e Ndihmës .