Artikuj

Si të pregatisni një tabelë shahu

Si të pregatisni një tabelë shahu

CHESScom
| 1 shk 2019

Nëse keni nje komplet shahu dhe doni të filloni një lojë, gjëja e parë që ju duhet është të pregatisni tabelën e shahut saktë. Hapi 1: Vendosni tabelën e shahut ku kuadrati i bardh...

10 Kurthet më të Mira të Shahut

10 Kurthet më të Mira të Shahut

CHESScom
| 22 korr 2019

Truket dhe kurthet e shahut gjithmonë kanë tërhequr vëmëndjen e imagjinatës dhe mirënjohjen e fansave për aq kohë sa shahu është luajtur. Një kurth i mirë zhvillon ide taktike, kombi...

Sa lojtarë shahu ka në botë?

Sa lojtarë shahu ka në botë?

CHESScom
| 8 dhj 2017

"Askush nuk e di, madje as me përafërsi, se sa njerëz luajnë shah dhe askush nuk mund të pretendojë ta dijë." -- Edward Winter1 A është shahu loja më popullore në botë? Ndërsa as...

Si të pregatisni një lojë shahu

Si të pregatisni një lojë shahu

CHESScom
| 9 qer 2017

Pregatitja e një loje shahu është e thjeshtë. Loja është ajo që mund të jetë e vështirë. Ja si të pregatisni një lojë. Hapi 1: Zgjidhni ku do luani. Doni të luani n&eum...

Si të bëhesh i mirë në shah

Si të bëhesh i mirë në shah

CHESScom
| 9 qer 2017

Miliona njerëz përreth botës luajnë shah rregullisht por si të bëheni i mirë në shah? Këtu keni cfarë ju nevojitet të bëni për tu përmirësuar në shah: 1. Përkuf...

Si të përmirësoheni në shah

Si të përmirësoheni në shah

CHESScom
| 9 qer 2017

Pavarësisht se si jeni në shah, mund të përmirësoheni gjithmonë. Dhe me zakonet dhe qëndrimet e duhura, përmirësimi në shah mund të jetë i thjeshtë dhe argëtues. Për t'u p&...

Seti juaj i parë i shahut

Seti juaj i parë i shahut

CHESScom
| 9 qer 2017

Ju keni mësuar si të luani shah, dhe keni luajtur disa lojëra online, por tani doni të merrni një set shahu për në shtëpi që të luani "me tabelë reale". Por çfarë seti shahu duhe...

Cili është siti më i mirë për shah?

Cili është siti më i mirë për shah?

CHESScom
| 10 shk 2023

Ka shumë site shahu ku mund të luani dhe mësoni shah, por cilin do zgjidhni? Siti më i mirë është Chess.com! Ja përse ju duhet të zgjidhni Chess.com si shtëpinë tuaj online të shahut: ...

Mati me 4 lëvizje

Mati me 4 lëvizje

CHESScom
| 9 qer 2017

Cila është loja më e thjeshtë e shahut? Mati me 4 lëvizje (ose mati i shkollarit) është mati më i thjeshtë deri tani i një loje shahu. Të gjithë lojëtarët e kanë ngr&eum...

Si të fitosh një ndeshje shahu

Si të fitosh një ndeshje shahu

CHESScom
| 14 tet 2019

Si e fiton një ndeshje shahu? Qëllimi i shahut është të zësh mat kundërshtarin. Shah mat ndodh kur mbreti sulmohet nga figura të tjera dhe ska asnjë rrugë shpëtimi. Në këtë ...

Mati më i shpejtë në shah

Mati më i shpejtë në shah

CHESScom
| 9 qer 2017

A e ke pyetur ndonjëherë veten: "Cili është mati më i shpejtë në shah?" Është mati me dy lëvizje. Mati me dy lëvizje (ose mati i budallait) është shumë idiot dhe duhet që...