Artikuj
Artikuj
Seti juaj i parë i shahut

Seti juaj i parë i shahut

CHESScom
| 42 | Për fillestarë

Ju keni mësuar si të luani shah, dhe keni luajtur disa lojëra online, por tani doni të merrni një set shahu për në shtëpi që të luani "me tabelë reale".

Por çfarë seti shahu duhet të marr?

null

Ka katër sete shahu. Secila për një qëllim të caktuar.

1. Set shahu për klub / turne

Ky është seti i shahut më i lirë, thjeshtë dhe praktik. Gurët janë prej plastike dhe tabela prej vinili. Kjo është ajo që shumica e lojëtarëve serioze kanë në shtëpi sepse është portabël dhe i lehtë në përdorim.

null

Foto: Wikimedia.

2. Seti prej druri

Setet prej druri mund të jenë të bukur dhe praktikë, por nuk janë të lirë. Setet prej druri mund të kushtojnë nga $100 deri mbi $1,000 në varësi të cilësisë së drurit dhe detajet e gdhendjes.

null

Foto: Wikimedia.

3. Seti elektronik

Setet elektronik janë bërë shumë më pak popullorë së fundmi për shkak të lehtësisë së shahut online. Sidoqoftë, nëse po kërkoni një kundërshtar kompjuter të thjeshtë, një shah elektronik mund të jetë i lezetshëm.

null

Foto: Wikimedia.

4. Seti dekorativ

Egzistojnë shumë sete shahu që janë bërë për të qenë interesantë. Që nga e bukura deri te abstraktja, do të gjeni sete shahu prej gati çdo materiali dhe tematike. Por janë më tepër për dekor dhe jo praktik për lojë të vërtetë.

null

Nëse po kërkoni që të blini set shahu, kontrolloni Wholesale Chess.

Me shumë se CHESScom
Si të luash Shah - Rregullat + 7 Hapat e Parë

Si të luash Shah - Rregullat + 7 Hapat e Parë

10 Kurthet më të Mira të Shahut

10 Kurthet më të Mira të Shahut