Hapjet më të mira të shahut për fillestarët

Hapjet më të mira të shahut për fillestarët

CHESScom
|

Lëvizjet e para të një loje shahu mund të jenë disa nga lëvizjet më të rëndësishme që bëni. Në këto lëvizje, ti do të ndërtosh planet e tua të hershme dhe do të luftosh për vendin tënd në fushën e lojës. Shumica e fillestarëve nuk kanë nevojë të mësojnë përmendësh hapjen e lojës, në vend të kësaj duhet të përqëndrohen...

Si të pregatisni një tabelë shahu

Si të pregatisni një tabelë shahu

CHESScom
|

Nëse keni nje komplet shahu dhe doni të filloni një lojë, gjëja e parë që ju duhet është të pregatisni tabelën e shahut saktë. Hapi 1: Vendosni tabelën e shahut ku kuadrati i bardhë është në cepin djathtas poshtë.Është e rëndësishme që ta vendosni tabelën saktë që vendosja e gurëve të jetë e saktë. Një mënyrë e lehtë për ta...

10 Kurthet më të Mira të Shahut

10 Kurthet më të Mira të Shahut

CHESScom
|

Truket dhe kurthet e shahut gjithmonë kanë tërhequr vëmëndjen e imagjinatës dhe mirënjohjen e fansave për aq kohë sa shahu është luajtur. Një kurth i mirë zhvillon ide taktike, kombinime dhe koncepte mbreslënëse që na tërheqin vëmendjen dhe i rezistojnë kohës. Kurthet në këtë artikull do ju japin ide ti provoni në lojrat tuaja! Kurthi i Arkës së Noesë Kurthi Légal...